När ångfällor läcker eller går sönder kan det bli extremt kostsamt när det gäller produktkvalitet, säkerhet och energiförlust.

Det är viktigt att underhålla dina ångfällor korrekt: konsekvenserna av felaktiga ångfällor kan inte ignoreras.

En Ultraprobe gör det enkelt att bestämma driftsförhållanden när ångfällor är i bruk.

UNDERSÖK ALLA TYPER AV ÅNGFÄLLOR
Klockavledare, Termiska, Termodynamiska, flottör.

Säkerhet
Undvik farorna med sviktande ångfällor. Vattenhammare kan orsaka allvarliga skador på både din utrustning och människor.

Processeffektivitet & KOSTNADSREDUKTION
Upprätthåll korrekta temperaturer i din process och bevara kondensatreturledningen: vatten i rören kommer att orsaka rost.

Varför använda ultraljud för ångfällor och ventiler

Det är viktigt att underhålla dina ångfällor korrekt. Konsekvenserna av felaktiga ångfällor kan inte ignoreras.

  • Säkerhet: Vattenhammare kan orsaka allvarliga skador på din utrustning och människor!
  • Tillverkningsprocessens effektivitet: Upprätthålla korrekta temperaturer i din process
  • Bevarande av kondensatreturledningar: Vatten i rören orsakar rost
  • Kostnadsminskning: Det är inte ovanligt att ha partiellt läckande fällor som kostar dig mer än 10 000 USD/år på att bara slösa energiförbrukning

Hur fungerar det

Ångfällor kan antingen definieras som kontinuerligt flöde och ”på-av” typer.

UE Systems Ultraprobe-serien hjälper en inspektör att lätt identifiera fällan i alla typer av miljöer.

Inspektörerna kan välja mellan enkla analoga instrument till sofistikerade digitala instrument med inbyggda beröringsfria infraröda termometrar, ljudanalys och dataloggningsfunktioner. UE Systems unika frekvensinställningsfunktion gör det möjligt för användare att bokstavligen ställa in fällans ljudet och tydligt identifiera läckande eller blåsande fällor.

Inspektionsmetoderna varierar beroende på typen av ångfälla. Därför är den primära regeln att känna till detaljerna i ditt system. Ultraljudsinspektion av ångfällor anses vara ett ”positivt” test genom att en operatör omedelbart kan identifiera ljudkvalitets- och intensitetsskillnader och därigenom bestämma drifttillståndet exakt.

Ventilinspektion med Ultraljud

Vid sidan av ångfällor utförs en liknande typ av inspektion på on/off-ventiler antingen i ång-, gasfyllda eller hydrauliska system.

För att avgöra om en ventil läcker i stängt tillstånd, lyssna helt enkelt på ventilen och avgör om det finns turbulent flöde. För lågnivåläckagedetektering eller i högljudda miljöer använder vi ABCD-metoden för att bekräfta dina diagnoser.